Krakovany a oslavy 90.let kopané

skkrakovany


Je to neuvěřitelné, ale v letošním roce SK Krakovany oslavily 90.leté výročí.Několik generací, stovky fotbalistů a tisíce fanoušků, kteří s klubem prožili krásné i méně krásné chvíle. Aktuální vedení, hráči a vůbec všichni, kdo mají v Krakovanech fotbal rádi, chtěli připravit akci, jaká se na takovéto jubileum sluší a patří. Proto přípravy, bez přehánění začaly rok zpátky a začalo se všechno průběžně plánovat a připravovat. Hlavní vyvrcholení přišlo 23.6. 2018

Program byl předem jasný:

13:00    Krakovany – Jestřábí Lhota   (garda)
14:00    Kouzelník pro děti
15:30    Krakovany – Žiželice (žáci)
16:00    Vyhlášení bývalých hráčů Krakovan 
16:15    Seskok parašutistů
17:00    Krakovany „A“ – AC Sparta Praha „garda“
19:00    Echo 91 – večerní zábava


Vše bylo připraveno do posledního detailu. Bohužel větru dešti neporučíš a program jsme drobně museli upravit.
Od rána byla zima, kterou dlouhá léta v tomto období nepamatuji. V průběhu dne se začal s drobnými přestávkami snášet déšť.
Od 13 hodin vypukl oficiálně program a my jsme plni očekávání vyhlíželi, zda někdo vůbec přijde. A lidé nezklamali.
Již na úvodní zápas gardy Krakovánek vs. Jestřábky přišlo 150 fanoušků. Zápas byl velice vyrovnaný, a nakonec dopadl lépe pro domácí borce. Domácí se radovali z vítězství 5:2. Oba týmy měly ve svých řadách hráče, kteří se dlouho neviděli a setkání bylo velice příjemné. Hráči Jestřábí Lhoty a jejich fanoušci byli jedni z posledních, co okupovali areál při večerní zábavě. Dokonce v jejich řadách je jeden rekordman, který se zúčastnil zápasu Krakovanského béčka druhý den od 10:15. 
Mladší žáci se utkali s týmem Žiželic. Bylo vidět, že Žížaly mají více zkušeností a vítězství si zkušeně pohlídaly. V tuto dobu bylo již 250 platících a vzhledem k tomu, že program byl ve své půlce, tak to bylo pěkné číslo. 
Ve čtyři hodiny měli přijít na řadu parašutisti, bohužel hodinu předem volali, že vzhledem větru, který panoval nad krakovanským hřištěm bychom je našli někde u Pardubic, takže seskok bohužel musí zrušit.
Následně došlo k pozvání bývalých hráčů a současných na hřiště. Bylo krásné vidět rozdílné generace, kdy vedle sebe stálá budoucí naděje fotbalu a hráči, kteří své slavné bitvy na fotbalovém trávníku již mají za sebou.
V tuto chvíli začalo vydatně pršet, a nás čekalo vyvrcholení, kdy na krakovanský pažit měla vyběhnout slavná ACS Sparta Praha. 
Oba týmy se objevily na hřišti v 17 hod. Hru měl pod palcem místní rozhodčí Petr "Kapela" Morávek.

Sparta nastoupila v sestavě:
Blažek –Bažant,Denk,Flachbart,Frýdek,Frýdek,Novotný,Stracený,Jeslínek,Trval,Lokvenc,Papoušek
Dále po domluvě si za Spartu mohli kopnout dva naši hráči. Jmenovitě T. Bubeník a L. Tlučhoř

Domácí borci nastoupili:

Douděra/Špinka – Jelínek,Šindelář,Kutil,Neruda,Robovský,Jaborský,Dostál,Vodvářka,Olexa,Sixta,Antoš,Novotný,Věříš,Chvojka,Kozel,Tlučhoř

Zápas byl v jednoznačné režii Sparty, a i přes snahu domácích končí výsledkem 3:7. Podle reakcí mnoha fanoušků se zápas líbil.
Výbornou atmosféru vytvářeli domácí Ultras v čele s T. Hurtem, kde nechybělo choreo, domovnice a světlice. I přes nepřízeň počasí se přišlo podívat okolo 600 fanoušků, což je úžasná podpora.

Plynule po zápase se přešlo na večerní zábavu. Vzhledem k počasí zůstali jen ty nejotužilejší. Cca 150 lidí. K poslechu a k tanci měla hrát skupina Echo 91. Bohužel k poslechu to moc nebylo, tak aspoň k tanci. Přes neustálé prostoje kapely se účastníci bavili sami a podporovali proudění krve u veselého okýnka, kde byla dnes již legendární dvojice Jetýlek a Beneš.
Po skončení kapely se mnohým nechtělo ještě domů a nesmrtelný Standa „Ipkys“ Šindelář vytáhl klubovou aparaturu a vyhrával do ranního kuropění.

Druhý den se utkal „B“ tým s týmem Union Ohaře. Utkání skončilo remízou 4:4.

Následně se začalo vše uklízet. Odměnou bylo maso v lorně a několik orosených. 

Chtěl bych všem poděkovat, kdo se přímo či nepřímo podílel na této výtečné akci. Připravit jí dalo mnoho práce a po organizační stránce dle ohlasů lidí byla akce připravena perfektně.

90. let je za námi a nám nezbývá než vyhlížet metu další. Bájných 100 let kopané v Krakovanech.

Fotbalu zdar. V Krakovanech zvlášt.


Foto:



Honza Špinka ml.

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2014, Free Art Friday Praha | Templatelib