SK Krakovany - shrnutí roku 2018

skkrakovany

Připadá mi to jako včera, když jsem se rozkoukával po Silvestru v novém roce 2018. No a než jsem se rozkoukal už je tu zase konec.  Ten čas neuvěřitelně letí, a právě přišlo období roku, kdybychom měli zpomalit a vyhodnotit, co se nám povedlo nebo co příští rok udělat lépe. 

V našem fotbalovém oddíle se rok 2018 nesl v duchu oslav 90. let fotbalu v Krakovanech! Neuvěřitelných 90. let se tady hraje fotbal, a proto jsme tento rok chtěli pojmout nevšedně.

Začali jsme hned v lednu. Dlouhá léta domácí borci po zápase byli nuceni jít nazí po chodníčku v jakémkoli počasí vedle do sprch k hostům. Jistě spoustu hrajících i nehrajících fotbalistů si na to s úsměvem vzpomene. Provedli jsme rekonstrukci, kdy byly vybudovány sprchy uprostřed kabin, byla kompletně zrekonstruována kabina hostů a kabina domácích. Byly nainstalovány přímotopy, takže ani v chladném počasí se nikdo nemusí bát, že by dostal rýmičku. Tyto práce probíhaly svépomocí 3 měsíce o víkendech. Tady bych rád poděkoval soukromým sponzorům z řad SK, kteří poskytli technickou, materiální, a hlavně finanční podporu. Tato investiční akce stála bez mála 200 tis. Nebyla financována ze žádné dotace a šla pouze z peněz, které jsme si vydělali nebo od výše zmiňovaných sponzorů.

V březnu nám začala druhá půlka sezóny a týmy se v rámci výročí chtěly umístit co nejlépe.
A.tým              3. místo                                              historicky nejlepší umístnění za 90. let
B.tým              5.místo
Dorost             7.místo
Mladší žáci      5.místo

Přišel červen a vytoužené oslavy. Přípravy zabraly hodně fyzických i psychických sil. Vše zorganizovat bylo velice náročné.
Vše klaplo, tak jak mělo. Jediná malá kaňka, bylo počasí, které bylo extrémně chladné na toto roční období. Bohužel větru, dešti neumíme poroučet. Akci zahájila garda, která si poradila s gardou Jestřábí Lhoty. Následoval zápas žáků proti týmu Žiželic a poslední zápas hrál náš A.tým proti tým AC Sparta Praha – garda. Po trávníku se proháněli takový borci, jako Frýdek, Novotný, Trval, Lokvenc, Blažek a další. Zápas nakonec skončil 3:7 pro Spartu. Večer se konala zábava. I přes nepřízeň počasí přišlo na hřiště během dne okolo 600 fanoušků. Tady chci poděkovat obci Krakovany, která nám poskytla mimořádnou dotaci na tuto akci.

Během roku jsme pořádali i další akce, jak pro malé, tak velké. K poslechu i k tanci.
  • Sportovní ples
  • Kyvadlo
  • Vítání prázdnin
  • Kyvadlo
  • Benefit


Na podzim nám začala další sezóna. Aktuální umístění:
  • Tým A                          8.místo
  • Tým B                          2.místo
  • Dorost                         6.místo
  • Mladší žáci                 5.místo

Rád bych chtěl poděkovat obci, sponzorům a všem, kteří se na chodu spolku podílejí, bez nich by to nešlo. Ať nám fotbal v Krakovanech stále dělá radost jako doposud. 

A posledním slovem bych chtěl poděkovat panu Polákovi, který nás po celou dobu podporoval a vždy jsme se na něj mohli obrátit a nikdy nás nezklamal. Za celý klub jednou větou – Starosto mi ti děkujeme!!!

Honza Špinka ml.

0 komentářů:

Okomentovat

Coprights @ 2014, Free Art Friday Praha | Templatelib